BMW i5: новий електричний кросовер

bmw_i5_ggfd

У 2020 році баварці виведуть на ринок модель BMW i5, яка займе нішу між футуристичними BMW i3 і BMW i8.

Про те, що BMW готує третю модель з лінійки i, стало відомо трохи менше року тому. Спочатку передбачалося, що BMW i5 буде седаном, побудованим на базі подовженої версії BMW 5-ї серії. Однак тепер, керівництво баварської компанії прийняло рішення змінити тип кузова нової моделі і зробити i5 кросовером.

До речі, це — далеко не єдине нововведення в концепції BMW i5. Якщо спочатку передбачалося, що новий автомобіль буде тільки гібридом, що приводиться в рух бензиновим двигуном і двома електромоторами, то тепер основна ставка буде зроблена на повністю електричну версію. Такий кросовер отримає мотор потужністю близько 225 к. с. і буде здатний проїжджати до 400 км на повному заряді. А надалі потужність силової установки може зрости ще на додаткові 50 кінських сил.

Ще однією модифікацією BMW i5 стане так званий підключний гібрид (plug-in). Правда, про силову установку цієї версії відомо вже не так багато. За однією версією, автомобіль може отримати трилітровий бензиновий двигун у поєднанні з електромоторами, з іншого — дволітровий агрегат потужністю 150-200 к. с.

Що ж стосується розмірів нового BMW i5, то вони приблизно будуть відповідати седанові 3-ої серії. Вихід нової моделі запланований на 2020 рік.

Схожі записи