Новий Nissan Leaf 2019 отримав потужну акумуляторну батарею

9400_nissan__lif

Компанія Nissan прагне залишити за собою лідируючі позиції на світовому ринку електромобілів.

Коли в жовтні минулого року японська марка представила другу генерацію самого популярного в світі (на даний момент) електрокара Leaf, багато хто здивувався: модель отримала батарею ємністю 40 кВт * год, яка забезпечує дальність ходу в 378 кілометрів по циклу NEDC. Зрозуміло, що такого запасу ходу вистачить далеко не всім автолюбителям при тривалих поїздках, і як Nissan і обіцяв під час презентації Leaf другого покоління, незабаром буде представлена ​​нова версія електрокара.

Nissan, звичайно, запевняв, що 387 кілометрів цілком вистачить 80% водіїв, але, поза всякими сумнівами, взимку справи будуть інакше, та й з віком батареї електрокарів починають втрачати ємність майже так само, як це роблять акумулятори в смартфонах, ноутбуках, планшетах і інших пристроях. Однак компанія вже тестує версію з посиленою батареєю. Як пише портал Electrek, один з примірників Leaf з батареєю на 60 кВт * год вже проходить дорожні випробування: тестовий прототип був помічений на зарядної станції компанії EVTEC.

Судячи з останньої зробленої фотографії, автомобіль підключений до спеціалізованої станції з функцією швидкої зарядки потужністю в 102 кВт, що вдвічі потужніша, ніж може «переварювати» представлений в минулому році електрокар через зарядний пристрій типу EVBox. Автомобілі попереднього покоління, як писали багато зарубіжних видань, страждали від деградації акумуляторної батареї в тому випадку, якщо вони занадто часто заряжалась на таких станціях, але нова батарея, за чутками, цього недоліку буде позбавлена ​​завдяки системі управління температурою. До речі, постачальник батарей для Leaf теж повинен був змінитися – з AESC на LG.

 

Як пишуть колеги, швидше за все під капотом прототипу ховається і новий електромотор. Раніше компанія допускала витік інформації, згідно з якою Leaf з акумулятором на 60 кВт * год буде оснащуватися двигуном потужністю в 218 кінських сил, тоді як мотор актуальної версії другого покоління з батареєю на 40 кВт * год розвиває 150 сил.

Очікується, що нова версія Leaf буде представлена ​​вже в поточному році, і конкурувати вона буде з Tesla Model 3 Long Range і Chevrolet Bolt EV в стокової версії.

Схожі записи