Серійний електромобіль Porshe Mission E вартуватиме як Tesla Model S

porsche-mission-e-ecoauto

Німецька компанія Porshe вже кілька років роздумує над тим, наскільки їм варто орієнтуватись на електромобілі. В один час вони не ставились до них серйозно, тоді вирішили, що, можливо, зможуть задовільнити всі потреби клієнтів лише електромобілями, а сьогодні ж компанія знайшла компроміс в заяві, що 50% їхньої продукції становитимуть електромобілі. Такої цифри компанія планує досягти за найближчі 6 років.

Електромобіль Porshe Mission E – переша спроба компанії перемкнутись на електромобілі. Багато хто боявся, що вартість такого електромобіля становитиме сотні тисяч доларів, однак виявилось все не так. Звичайно, ціна й без того не надто доступна середньостатистичному покупцеві, однак перспективи трішки м’якші. Вартість електромобіля, згідно завірянь генерального директора компанії Олівера Блюма, становитиме 86 000 доларів.Такий ціновий діапазон ставить електромобіль в один ряд із Tesla Model S.

Компанія Porshe зробить все, аби їхній електромобіль мав запас ходу на одному заряді не менше як 310 миль (500 кілометрів). Хоча, звичайно, швидше за все, німецька компанія передбачає орієнтир на європейський рейтинг NEDC, котрий є куди більш «демократичним», ніж американський EPA. Варто зазначити, що більш м’ягкий підхід часто не відображає реального запасу ходу, тоді як із EPA можна часто підозрювати куди більший діапазон ходу, завдяки їхньому «спартанському підходу». Так чи інакше, можна очікувати, що електромобіль Porshe Mission E матиме діапазон ходу не менше як 250 миль (400 кілометрів).

З нуля до сотні електромобіль має розганятись всього за 3.5 секунди.

Найцікавішою функцією електромобіля має стати те, що він матиме можливість заряджати систему на 800 вольт, що, за словами Блюма, дозволить зарядити Porshe Mission E на 80% всього за 15 хвилин. Також генеральний директор Porshe заявив, що електромобіль заряджатиметься від систем Tesla та інших.

Варто зазначити, що окрім Porshe Mission E компанія вже працює над новими моделями своїх електромобілів, в тому числі Porshe планують запустити у виробництво електричний позашляховик.

Схожі записи