Porsche готує “електричний кросовер”

krosover_porsche_iz

Керівництво німецької марки Porsche розглядає перспективи випуску нового позашляховика з повністю електричною силовою установкою. Позашляховик стане другою подібною моделлю німецької марки, після серійної версії спортивного автомобіля Mission E.

Як зазначив неназваний співрозмовник, проект електричного кросовера Porsche ще не отримав «зелене світло». Проте шанси на створення «прохідного» електрокара «досить великі». Очікується, що перший концептуальний прототип екологічно чистого SUV офіційно дебютує не раніше 2018 року, а серійна машина з’явиться на початку наступного тисячоліття.

Новий електричний позашляховик марки Porsche, в разі появи на ринку, зможе нав’язати конкуренцію майбутнього вседорожнику компанії Mercedes-Benz, а також серійній машині, створеної за мотивами концепції Audi e-tron quattro. Жодних інших подробиць про новинку не повідомляється.

Нагадаємо, першим електрокаром німецької компанії Porsche стане серійна версія концепції Mission E. Світова прем’єра концептуального прототипу відбулася в минулому році. машина отримала 600-сильну електричну установку, повний привід і повнокероване шасі. Автомобіль здатний «вистрілювати» з нуля до першої сотні за 3,5 секунди, а до швидкості в 200 км/год модель розганяється за 12 секунд. Серійний спорткар повинен з’явиться на ринку до 2020 року. У проект створення серійного електрокара компанія Porsche інвестувала близько 700 мільйонів доларів.

Схожі записи