Китайський електроседан Luxgen 3: перші фото

luxgen_3

Цими днями Тайванська компанія Yulon Motor, що випускає автомобілі під маркою Luxgen (Китай), розсекретила перший у своїй історії електромобіль.

Як і слід було очікувати, машина є серійною версією концепту Luxgen S3 EV, дебют якого відбувся в грудні минулого року на заштатному Тайбейському автосалоні. Тайванський ринок відносно невеликий, і Luxgen в 2014 змогла реалізувати на ньому трохи менше 17 тис. автомобілів. Ось чому всі надії тайванці пов’язують з безрозмірним китайським авторинком, де вони продають втричі більше машин.

luxgen_3_2

Не дивно, що світова прем’єра електроседану запланована на майбутньому Пекінському автосалоні, адже Китай стане не тільки основним ринком збуту Luxgen 3, але і місцем виробництва. 20% акцій Yulon Motor володіє концерн Dongfeng, який випускає автомобілі Dongfeng для китайського ринку. Причому він випускає їх в набагато більшій кількості, ніж материнська тайванська компанія Yulon.

Тайванці традиційно зробили ставку на «преміальність», і електроседан Luxgen 3 отримав яскраву, але разом з тим сучасну зовнішність, без яскраво вираженої азійської химерності. Крутний момент на передні колеса передає 204-сильний електромотор, який здатний розігнати Luxgen 3 до 200 км/год, а на подолання першої сотні потрібно 7,2 с. На повністю заряджених батареях електромобіль здатний проїхати 220 кілометрів, причому час «швидкої перезарядки» на спеціальній зарядній станції становить близько години. Якщо майбутній власник не готовий чекати так довго, то вже всього за 40 хвилин батареї будуть заряджені на 80 відсотків, чого цілком вистачить для поїздки по місту. Адже якщо вірити статистиці, то середньостатистичний міський мешканець проїжджає в день не більше 40-60 кілометрів.

luxgen_3_1

Не втрималися тайванці і від запозичень, для цього достатньо подивитися на приладову панель з великим «планшетом», куди виводиться вся технічна інформація. І хоча звинувачувати Luxgen в копіюванні ідей Tesla не зовсім коректно, але дана особливість оформлення інтер’єру явно запозичена у американського електроседану. Втім, це скоріше плюс, ніж мінус.

Схожі записи