Електричний мінівен Volkswagen I.D. покажуть в Детройті

volkswagen-electric-microbus-1

Дебют електричного мінівену Volkswagen I.D. відбудеться на автошоу в Детройті в наступному місяці. Компанія випустила кілька тизерних зображень свого електромобіля, з яких можна зробити висновок, що дизайн електромобіля буде витримано у стилі першого Volkswagen I.D., показаного на Паризькому автосалоні в 2016 році. Volkswagen називає прототип «новою моделлю сімейства I.D. – багатофункціональним транспортним засобом нової ери». Деталі концепт-автомобіля поки що тримають у секреті, але відомо, що це буде електричний мінівен у стилі класичного Volkswagen Microbus, який буде побудований на платформі MEB, створеній спеціально для електромобілів.

volkswagen-electric-microbus-2

Детальні характеристики майбутнього електромобіля VW, звичайно ж, не повідомила, однак модульна платформа MEB, параметри якої озвучувалися раніше, вже таки про щось може розповісти. Автомобілі на її основі оснащуються батареєю ємністю 101 кВт*год і отримують запас ходу 600 км. У рух їх приводить два електромотори на передній і задній осях. Також на такі машини можна встановлювати рульове колесо, яке в безпілотному режимі забирається за приладову панель. Для функції автопілоту автомобілі оснащують лазерними сканерами, ультразвуковими і радарними сенсорами, що дозволяють ідентифікувати інших учасників дорожнього руху та інфраструктуру. За попередніми даними, замість дзеркал заднього виду буде встановлено камери, а дверцята багажника доповнять електроприводом.

volkswagen-electric-microbus-3

Компанія Volkswagen має намір використовувати майбутні автомобілі цього сімейства для райдшерінгових сервісів. Вихід на ринок перших електромобілів лінійки I.D. запланований на 2020 рік.

Схожі записи