Електричний автобус проїхав понад 1700 кілометрів на одному заряді

proterra-catalyst-e2

Американський виробник електромобілів Proterra модернізував свій 12-тиметровий автобус Catalyst E2, котрий тепер називається Catalyst E2 max, озброївши його потужним акумулятором на 660 кВт/год, та привіз електроавтобус до міста Нью-Карлайл, штат Індіана, для тестів. Воно й не дивно, що із таким акумулятором електроавтобус пройшов рекордну відстань на одному заряді батареї.

Електричний автобус Catalyst E2 max подолав відстань понад 1100 миль, а тобто понад 1770 кілометрів! Лише після цього заряд акумулятора електроавтобусу був вичерпаний. Метт Хортон, головний комерційний директор компанії Proterra, прокоментував досягнення їхнього електроавтобусу так:

«Для нашого електроавтобусу, котрий зміг подолати попередній рекорд в 1013 миль (1630 кілометрів) – це великий подвиг. Це рекордне досягнення – зайвий доказ якісно спроектованого транспортного засобу, енергоємних батарей та ефективної трансмісії.»

Варто зазначити, що раніше компанія Proterra найняла колишнього віце-президента з розробок компанії Tesla, власне, для розробок в Грінвілі, штат Південна Кароліна, а також щоб очолити завод компанії в Лос-Анжелесі, аби задовільнити зростаючий попит клієнтів.

Компанія Proterra стверджує, що вже продала понад 400 електричних автобусів, а замовлення продовжують накопичуватись. До прикладу Сієтл нещодавно замовив у них 120 електроавтобусів.

Раян Полпл, генеральний директор компанії Proterra, стверджує, що електричні автобуси зараз дешевші за дизельні, тож вони вже можуть домінувати на ринку протягом наступних десяти років.

Схожі записи