Denza 500 – оновлена версія електромобіля

У Китаї дебютувала оновлена версія електрокара Denza , спільно розробленого c німецьким концерном Daimler і місцевим автовиробником BYD (частка в спільному підприємстві – 50:50).

denza1

Denza 500 виглядає, як п’ятидверний хетчбек, проте в дійсності представляє собою чотирьохдверний седан. Після рестайлінгу модель отримала нову фальшрадіаторну решітку, в центрі якої розташований порт для підключення зарядного кабелю, а також інші фари головного світла.

У салоні з’явився збільшений, до дев’яти дюймів, сенсорний дисплей мультимедійної системи. Крім того, розробники створили спеціальний мобільний додаток, що вказує автомобілістам розташування електричних «заправок», яких в Китаї налічується більше 112 тисяч.

У спільному підприємстві Daimler і BYD відзначили, що новинка пройшла серію важких випробувань в різних умовах, включаючи тести при температурі -40 градусів.

denza2

Denza 500 отримала вдосконалений блок акумуляторів на 70 кВт-год і ряд модернізацій, що дозволили знизити масу автомобіля. Запас ходу електрокара збільшився до 500 км – на 100 км більше в порівнянні з попередньою версією.

Denza 500 буде доступна в Китаї в двох виконаннях – базової Lifestyle і топової Aurora. Агрегати першої здатні видавати 115 к.с. і 290 Нм крутного моменту, а двигун дорожчого варіанту розвиває 190 сил і 300 Нм. Такий електрокар прискорюється з місця до 100 км/год за 10,5 секунди, а його максимальна швидкість складає 150 км на годину.

У Китаї ціни на Denza 500 починаються з позначки 47 500 доларів, а електромобіль у виконанні Aurora обійдеться в 52 300 доларів.

Схожі записи