Mercedes планує 10 нових моделей електромобілів до 2025 року

elektrychnyj-suv-mercedes-benz-generation-eq

Електромобілі «Мерседес» суббренда EQ стануть аналогією серії «i» у BMW. У назвах нових електромобілів Mercedes-Benz буде поєднуватися позначення EQ і літера, яка вказує на клас автомобіля. У заявці на нові товарні знаки вказаний цілий ряд можливих поєднань, включаючи EQA, EQB і EQX, а також слогани «EQ inside», «EQ boost» і «Generation MEQ». На новій платформі EQ EVA будуть вироблятися виключно електричні моделі зі схожими елементами дизайну і характеристиками. До 2025 року німецька марка планує створити понад 10 електромобілів, з них вже до 2020 року будуть випущені перші два седани і позашляховик.

Кросовер Generation EQ буде створюватися на діючому заводі Mercedes в Бремені, з конвеєра якого вже сходять кілька різних моделей бренду, в тому числі гібридні модифікації позашляховика GLC і седана С-класу. Тут же планується виробляти водневий позашляховик GLC F-Cell.

Універсальна модульна платформа EVA (Electric Vehicle Architecture) розроблена спеціально для «зелених» машин серії EQ. На її основі можна будувати практично будь-який тип електромобіля, починаючи від габаритних позашляховиків і закінчуючи компактними кабріолетами. Нові електромобілі Mercedes отримають дальність ходу на одному заряді до 500 кілометрів.

Батареї для Generation EQ будуть вироблятися компанією Accumotive – підрозділом концерну Daimler. Планується будівництво нового заводу з випуску АКБ. Крім акумуляторів для електромобілів, це підприємство також буде виробляти домашні системи зберігання енергії, які складуть конкуренцію Tesla Powerwall 2.

Компанія Mercedes також розглядає можливість випуску електропривідної модифікації фургона Sprinter наступного покоління, електричного тягача для транспортування вантажів у містах, а також нового електричного автобуса.

Схожі записи