Футуристичний шведський електромобіль Uniti

uniti-elektrychnyj

Творцями «електромобіля, який врятує світ» виступила шведська команда Uniti, партнером якої став Університет Лунда. Однойменний електромобіль, за задумом авторів проекту, повинен «повністю перевернути уявлення про електричний транспортний засіб, а не просто стати черговою переробкою традиційного авто».

Uniti – це двомісний міський електромобіль з футуристичним дизайном. Машина масою 400 кг, оснащена 15-кіловатним двигуном і натрій-іонною батареєю ємністю 11 кВт*год, що забезпечують їй максимальну швидкість 90 км/год і запас ходу в 150 км. Виробник відносить свій транспортний засіб до категорії L7e (важкі квадроцикли) і заявляє, що їхній міський електромобіль є таким, що повністю підключається і має великий безпілотний функціонал.

uniti-elektrychnyj_1

Uniti описує електромобіль як транспортний засіб з правильним форматом для міського транспорту, для одного або двох осіб, маючи комфорт і безпеку, достатню кількість відсіків багажу і розумну швидкість руху.

Як вважають в Uniti, звичайні автомобілі є надмірно потужними і дуже великими. Зменшення їх масштабів означає великий виграш для ефективності і навколишнього середовища і робить транспортні засоби по-справжньому стійкими. У той же час, Uniti забезпечує користувачеві взаємодію з електромобілем за допомогою найсучасніших стандартів, включаючи управління за допомогою смартфона.

uniti-elektrychnyj_2

Стартап надав вільний доступ до більшої частини своїх технологій, оскільки, за словами авторів, відкритість – це суть проекту. З цих же міркувань Uniti не став вдаватися до пошуку звичайних інвесторів, а запустив краудфандінгову компанію на ресурсі FundedByMe. Всього лише за два дні необхідна сума, а саме 560 тис. доларів США, була успішно зібрана і на електромобіль отримано близько 140 попередніх замовлень.

Компанія бачить своїми конкурентами Renault Twizy і Zoe, Nissan Leaf і BMW i3. Компанія планує швидко прогресувати, і приступити до масового виробництва до кінця 2017 року.

Вартість електромобіля Uniti, як очікується, складе близько 23 тис. доларів США. Перші поставки замовникам плануються на 2019 рік.

Схожі записи