BMW готує конкурента Tesla Model S

bmw_shshshsh

Компанія BMW в 2021 р. планує представити новий електрокар під назвою iNext. Про це повідомляє EcoAutoInfo.com з посиланням на заяву глави німецької марки Гаральда Крюгера на річних зборах акціонерів у Мюнхені. Автомобіль стане новим флагманом компанії. Основним конкурентом машини стане електрокар Tesla Model S.

За словами Крюгера, iNext отримає систему автономного водіння, полегшену конструкцію кузова конструкції, передову електричну трансмісію і абсолютно новий інтер’єр. Топ-менеджер підкреслив, що новинка буде представляти собою «нове покоління електрокарів на дорозі».

Також компанія BMW планує розробити повністю електричний кросовер. В даний час керівництво концерну активно обговорює це питання, і фінального рішення поки не прийнято. Якщо в результаті проект отримає «зелене світло», то на світових ринках новинка стане основним конкурентом Tesla Model X. Збирати модель планують на заводі в місті Спартанбург (США). На даний момент на підприємстві виробляються моделі X3, X4, X5 і X6.

Раніше стало відомо, що BMW планує масову електрифікацію всіх моделей. Автомобілі отримають або гібридні, або повністю електричні версії. Мета компанії – досягти середніх показників щодо викидів СО2 на рівні 95 г / км до 2020 року. Спеціально для цього компанія BMW Group спільно з Daimler почала розробку бездротових зарядних пристроїв для електрокарів і гібридних автомобілів. По швидкості зарядки автомобільних акумуляторів нова технологія не буде поступатися кабельним аналогам, але перевершить їх по зручності використання.

На даний момент вже створено робочий прототип нової системи. Пристрій має ККД 90% і може повністю зарядити батареї BMW i8 бездротовим шляхом менше ніж за дві години. Розробники планують збільшити потужність зарядної станції до 7 кВт, що дозволить суттєво прискорити процес зарядки підключених гібридів та електромобілів.

Схожі записи