Клієнти Toyota масово пересідають на електричні авто Tesla

teslatoyota_0

Навіть представники Toyota визнають, що Tesla Model 3 фактично «знищила» продажі Prius. За словами спеціалістів з Toyota, в минулому році попит на її гібридні автомобілі серед очікуваних клієнтів в Північній Америці зменшився на дев’ять відсотків, половина з яких перейшло з Prius та інших моделей на електричні авто фірми Ілона Маска. Можна навіть згадати перших п’ять марок, від яких покупці відмовились на користь Tesla Model 3.

Це Toyota Prius, Honda Accord, BMW 3-Series, Nissan Leaf, Honda Civic.

teslatoyota_1

Плагін-гібрид Toyota Prius Prime

Вже не раз згадувалось про те, як Tesla відвойовує своє місце на ринку у моделей інших марок, завдяки наявності Tesla Model 3, та й BMW визнала Tesla за серйозного конкурента, до якого поступово уходять клієнти.

Тепер до тих, хто «постраждав» від електромобільної експансії додався ще один гігант автомобільної промисловості, але такий стан речей, без сумніву, має підстебнути ще більше до випуску власного електромобіля, який може скласти конкуренцію бренду з Каліфорнії.

У тому році Tesla Model 3 офіційно була визнана автомобілем преміум-класу, який продається якнайкраще, але вона впливає й на інші сегменти ринку, навіть включаючи середнього розміру седани, і це не дивлячись на високу ціну.

teslatoyota_2

Tesla Model 3

Toyota є одним з найбільших виробників авто у світі, а тепер вони відкрито визнають, що на стан їхніх продажів впливає відносно «невеликий» виробник електричних авто. Це досить рідке визнання для автовиробників, вони нерідко навіть не визнають наявність конкуренції.

Припускають, що вони випустять свій перший повністю електричний автомобіль в 2021 році, але переважно вони все ще вкладають кошти у гібриди.

Схожі записи