Нове відео з випробувань електричної вантажівки Tesla Semi

У Мережі з’явилося нове відео з випробувань електричної вантажівки Tesla Semi. Це короткий, але досить інформативний ролик, враховуючи, що, крім офіційних матеріалів з презентації , ми до цих пір бачили не так вже й багато «живих» зображень вантажівки.

sem1

Відео цікаво ще й тим, що прототип оснащений звичайними дзеркалами заднього виду, хоча концепт Semi передбачає використання камер. Заявлені виробником коефіцієнт лобового опору в 0,36 і запас ходу в 805 км, очевидно, відносяться саме до оригінальної версії без дзеркал.

Їх наявність знизить аеродинамічну ефективність, а значить, і дальність поїздки на одному заряді. При цьому без дзеркал електротягач просто не зможе пройти сертифікацію, і навряд чи правила зміняться до наступного року, на який заплановано старт серійного виробництва Semi.

sem2

. . . . .

Тим часом, число замовлень на вантажівку продовжує зростати: передплачені вже, як мінімум, 500 машин – і це лише ті, про які відомо. Наприклад, днями арабська компанія Bee’ah, що займається переробкою та знищенням сміття, оголосила про розміщення заявки на 50 машин. Нагадаємо, попередні ціни на електричну вантажівку Tesla Semi від 150 до 200 тисяч доларів за одиницю.

Схожі записи