Дешевий електромобіль Dacia

В найближчі роки Dacia безумовно стане електромобілем, оскільки Франція до 2040 року заборонить продаж автомобілів на бензині і дизельному паливі.

logan3

Днями іспанське видання «Soy Motor» розмовляло з Хакімом Бутехрой, директором Renault Commercial Romanie, який дав зрозуміти, що електромобіль знаходиться в розробці.

Електромобіль буде готовий через два-три роки, а стартова ціна складе менше 15 000 євро. Швидше за все, в моделі Dacia ми побачимо електричний двигун Renault Zoe , при цьому батарея забезпечить проїзд без підзарядки в 400 км.

Модель пропонується в трьох варіантах: з акумуляторами ємністю 11 кВт (запас ходу 125 км), 22 кВт (запас ходу 250 км) і 45 кВт. В останньому випадку запас ходу досягає 500 км на повному заряді акумуляторів електромобіля.

Представники румунської компанії повідомляють, що в електромобілі Dacia Logan використовуються дуже продуктивні акумулятори. Це дозволяє повністю зарядити електричний Logan від домашньої розетки за 5-6 годин, і за 20 хвилин від зарядки типу «fastcharger».

Читайте також:Перше відео тест-драйву Tesla Roadster

За базову версію електромобіля доведеться заплатити близько 15 тис., А версія з батареєю на 22 кВт обійдеться в 18 тис. Ціна електричної версії Dacia Logan з запасом ходу в 500 км складає близько 26 тис.

Схожі записи