DAF представила електричну вантажівку

Нідерландський виробник вантажівок DAF Trucks представив свою першу повністю електричну модель – CF Electric. Новинка створена на базі звичайної моделі серії CF.

daf

DAF CF Electric отримала 286-сильний електродвигун, який живиться від літій-іонної батареї на 170 кіловат*годин. Запас ходу – всього близько 100 кілометрів, але вантажопідйомність вантажівки – до 40 т.

. . . . . .

Виробник вважає, що з такими характеристиками новинка буде затребувана для внутрішньоміських перевезень. Швидка зарядка батареї займе всього півгодини. Першу партію електричних вантажівок введуть в експлуатацію вже в цьому році. Інші подробиці поки не розкриваються.

Читайте також: Tesla показала зображення невідомої новинки

Хочемо нагадати, що компанія Volvo Trucks розповіла про свою нову електричну вантажівку – 27-т. FE Electric. Комерційний електромобіль призначений для транспортування важких вантажів і збору сміття в міських умовах.

volvonovavantazh

Volvo FE Electric укомплектований 503-сильною силовою установкою (850 Нм), що складається з двох електродвигунів, і літій-іонним акумуляторним блоком ємністю 200-300 кВт*год.

Схожі записи