Tesla розробила батарею для електромобілів з пробігом в 1.6 мільйона кілометрів

Джефф Дан (професор фізики та партнер Ілона Маска) винайшов аккумулятор з ресурсом в 1.6 мільйона кілометрів. Також він повідомив, що нова батарея витримує до 6 тисяч циклів заряду. Уточнення: сучасні батареї Tesla виходять з ладу після 1.5 тисячі зарядок.

Що представляє собою винахід?

Новим елементом живлення є літієво-іонна батарея з модернізованим електролітом та “монокристалічним” катодом. Цей аккумулятор вже пройшов тестування при температурі в +20°, +40° та +50°, також його випробовували методом вольтамперометрії.

batareya_tesla

Джефф Дан зазначив, що його команда тестувала різні електроліти та досліджувала елементи, що підходять для швидкої зарядки. Результатом праці став аккумулятор з 20-річним терміном експлуатації та ресурсом в 1 000 000 миль. По підрахункам вчених, ця батарея витримає 4000 циклів зарядки при екстремальних температурних умовах. А система активного охолодження в автомобілях Tesla дозволить збільшити термін служби до 6000 зарядів.

Сам Ілон Маск неодноразово заявляв, що нові моделі Tesla розробляються з розрахунком на пробіг в 1 млн кілометрів. Схоже, його компанія зробила ще один крок до поставленої мети. Створення інноваційної батареї завершиться у наступному році. Компанія Tesla уже заявила про намір застосувати нові батареї для організації роботизованої служби таксі (Robo-Taxi)

Схожі записи