Volkswagen кидає виклик Tesla

volkswagen_proty_tesla

Із продовженням дизельного скандалу Volkswagen Group продовжує боротися за позитивну репутацію корпорації. Тим не менш компанія публічно заявляє, що вже пережила найгірші свої дні.

В той час, як перші значущі електромобілі Volkswagen вийдуть на світовий ринок не раніше 2019-го року, а, може, навіть 2020-го, компанія вже обіцяє клієнтам ледь не золоті гори. Що дуже цікаво, тепер, генеральний директор Volkswagen заявив, що його компанія вже обігнала «піонера» в галузі електромобілів, компанію Tesla.

Згідно зі статтею, опублікованою в The Financial Times, Герберт Дисс дав такі коментарі на прес-конференції Volkswagen, котра відбулася в штаб-квартирі компанії в Вольфсбурзі, Німеччина.

Компанія Volkswagen орієнтована на продаж 1 млн електромобілів на рік до 2025 року, а обсягу продажів електромобілів Tesla, як стверджує директор Volkswagen, компанія досягне до 2020 року.

«Все, що Тесла може зробити, ми зможемо перевершити» заявив на конференції Герберт Дисс. «Все, що ви можете зробити, ми можемо зробити краще.» Також директор Volkswagen додав: «Ми впевнені, що в цьому новому світі ми стали лідером на ринку.”

Герберт Дисс припустив, що спеціалізована архітектура електромобілів «MEB» надасть компанії переваги у вартості таких масштабів, котрих Tesla просто не здатні досягти. Volkswagen планують створювати електричні варіації своїх автомобілів, зокрема таких як VW Golf Хетчбек.

Хоча й Volkswagen один із трьох найбільших автовиробників у світі, інші два General Motors и Toyota, разом із альянсом Renault-Nissan-Mitsubishi недалеко втекли – сьогодні Volkswagen відстає від них у прибутковості. Відновлення рентабельності до 2020-го року шляхом скорочення витрат – це перший важливий крок із тих, котрі ще зробить компанія задля боротьби із дизельним скандалом. Слідом за цим, зрозуміло, що період з 2020 по 2025 рік буде зосереджений на закріпленні лідерських позицій електромобілів компанії Volkswagen.

Tesla, продали 76 000 електромобілів у минулому році, орієнтовані на продаж 200 000 електромобілів у цьому році, та 500 000 у 2018-му.

Відео на тему:

Tesla Model Y Crossover

Маск впевнений, що Model Y дозволить після 2020 року збільшити продажі компанії до одного мільйона машин щорічно.

Схожі записи