Нові Tesla Model S і Model X: офіційна інформація

tesla-model-pd100

Автомобільна компанія Tesla офіційно оголосила про випуск нових версій своїх електромобілів Model S і Model X, які отримали акумулятори із збільшеною до 100 кВт·год ємністю.

Завдяки цьому вдосконаленню двомоторний Model S P100D (саме так називається версія з новою батареєю) виявився одним з найдинамічніших у світі — швидкість 60 миль в годину (96 км/год) він набирає всього за 2,5 секунди, інформує EcoAutoInfo.com.

Схожі показники серед автомобілів з традиційним паливом досі демонстрували лише LaFerrari і Porsche 918 Spyder. Однак, на відміну від них, Tesla є повноцінним чотирьохдверним седаном, розрахованим на п’ятьох дорослих і багажним відділенням. Крім того, Model S P100D є серійним автомобілем вартістю від $135 000. Звичайно недешево, але LaFerrari, який був випущений обмеженою партією, коштував більше мільйона доларів.

Разом з поліпшенням динамічних характеристик акумулятор підвищеної ємності дозволив збільшити запас ходу електромобіля ще на 20 миль. Тепер без підзарядки Tesla Model S P100D здатний проїхати більше 500 кілометрів. Таким чином, він став першим у світі легковим автомобілем на електричній тязі, який подолав показник дальності поїздки на одному заряді в 500 км.

Що стосується семимісного кросовера Tesla Model X P100D, то до 96 км/год він розганяється лише за 2,9 секунди, що робить його абсолютним рекордсменом за цим показником в класі. Без підзарядки він може проїхати не менше 465 кілометрів.

Примітно, що скористатися перевагами нових батарей можуть не тільки ті, хто придбає нові автомобілі, але і власники версій P90D. Апгрейд обійдеться їм у $20 000. Ті, хто до цього часу замовив P90D, але машину ще не отримав, мають можливість заощадити, заплативши за заміну акумулятора $10 000.

Схожі записи