P100D – найпотужніша Tesla Model S

tesla_model_s_p100d

Американський хакер Джейсон Хьюз виявив назву нової модифікації електрокара Tesla Model S. Версія отримає назву Tesla Model S P100D, що може означати, що модель отримає комплект акумуляторів ємністю 100 кіловат-годин. Зараз топова версія моделі комплектується акумулятором ємністю 90 кіловат-годин.

Назву було виявлено в новій прошивці для бортової електроніки Model S. Хьюз виявив частину коду, який може бути розшифрований, як назва нової модифікації Model S. Про це хакер написав на своїй сторінці в Twitter.

Пізніше на форумі Tesla Motors Club з’явилася розшифровка коду. З’ясувалося, що набір букв і цифр означає P100D. Пізніше цю розшифровку підтвердив сам Хьюз.

На своїй сторінці у Twitter хакер написав також, що компанія Tesla після цього випадку спробувала змінити прошивку його автомобіля на більш ранню версію. Керівник американського автовиробника Ілон Маск відповів Хьюзу в соціальній мережі, що не причетний до цього.

В останній версії програмного забезпечення для Tesla Model S з’явилася функція автоматичного паркування. З її допомогою водій може вийти з машини, активувати режим паркування на смартфоні і автомобіль самостійно заїде в гараж. Машина також може самостійно виїхати з гаража.

Схожі записи