Daimler: Mercedes EQE

daiml0

2022: компанія Daimler відчинить браму для електричного седана Mercedes EQE. Він буде мати пару моторів потужністю у чотириста кінських сил та запас ходу у шістсот кілометрів.

daiml01

Ця шокуюча модель – електричний седан Mercedes EQE, який планується випускати з 2022 року буде безпосереднім конкурентом Tesla Model S, як за форматом, так і за ціною (починаючи з $75,000).

Цей автомобіль, мотор якого живитиметься з акумуляторів, являтиме собою більш компактну версію електричного седану представницького класу Mercedes EQS, який з’явиться на ринку на рік раніше – у 2021. Обидва варіанти будуватимуться на новій форменій платформі МЕА, тож практично являтимуть собою електричні іпостасі версій S-Class та E-Class.

_daiml1

Очікують, що модель EQE буде оснащена двома електромоторами загальною потужністю у 400 к.с., кожний з який буде приводити до дії свою вісь. Ємність батареї досі невідома, але є інформація, що має забезпечувати запас ходу десь на рівні шестисот кілометрів.

Серійне складання електричного суперкара Mercedes EQE буде провадитись на Factory 56 – «заводі майбутнього» в Німеччині. Складати ці машини будуть і в Китаї, на фабриці, яку побудують поблизу Пекіна. Заплановані у цей китайський проект інвестиції складатимуть близько півтора мільярди євро, а починаючи з 2022 року вона буде виробляти біля 70000 автомобілів з живленням від акумуляторів на рік.

Схожі записи