Чи можна плавати на Tesla Model S?

9767_tesla_model_s

Нещодавно по Інтернету поширили відео, на якому був зображений плаваючий електромобіль Tesla Model S, який успішно подолав затоплену ділянку на одній з доріг в Алма-Ати (Казахстан).

Після зливних дощів певні райони міста були просто затоплені і, за словами очевидців, багато розв’язок опинилися під водою. На опублікованому ролику якраз видно, як електромобіль Tesla Model S підкорює одну з таких ділянок. Причому інші автомобілі, укомплектовані ДВЗ, зламалися через вплив води. Вона без проблем потрапляла в повітрозабірник, а також поршневу систему. Відповідно, двигун в результаті заклинювало.

Звичайно ж, противники електрокарів заявляють, що моделі Tesla не витримують впливу води – це логічно для автомобіля з величезним акумулятором та повністю електричним приводом. Можливо, вони не знають, що багато елементів, які можуть постраждати через контакт з водою, надійно загерметизовані. Тобто вода просто не може з ними взаємодіяти.

У підсумку цей ролик прокоментував сам Ілон Маск. Він зазначив, що такі заїзди не варто здійснювати оскільки електромобілі можуть без проблем рухатися у воді тільки обмежений час.

За його словами, рух у воді буде забезпечуватись завдяки обертанню коліс електромобіля. І він не буде тонути.

Схожі записи