Audi: по електромобілю – щороку

audi_r8_etron

Audi готує досить амбітний план з електрифікації свого модельного ряду. Однак, деякі вже називають його жестом відчаю: преміальний бренд нібито таким чином бореться з наслідками “дизельгейту”.

Audi збирається випускати по одному електромобілю щорічно починаючи вже з 2018 року. Про це глава компанії Руперт Штадлер заявив на щорічних зборах акціонерів Audi в Інгольштадті, уточнивши, що в Audi мають на увазі не тільки повноцінні електрокари, але і так звані “підключні” гібриди зі здатністю проїхати на електротязі кілька десятків кілометрів.

Судячи з усього, першою ластівкою нових віянь стане давно обіцяний компанією електричний кросовер Q6, побудований за мотивами концепту e-tron Quattro. Прототип був оснащений трьома електромоторами загальною потужністю до 503 к. с. і міг прискоритися до 100 км/год за 4,6 с. При цьому запас ходу концепту перевищував півтисячі кілометрів. Чи збереже серійна версія подібну динаміку, не уточнюється, але в Audi вже пообіцяли, що на одній зарядці кросовер зможе проїжджати цілком гідну відстань.

З’явитися електрокроссовер на ринку має як раз в 2018 році. Випускати його планується на заводі Audi в Брюсселі, де паралельно будуть виробляти і електричні батареї. Які саме моделі компанія запланувала після кросовера, не уточнюється, але деякі експерти не виключають, що за зразок Audi візьмуть модельну лінійку Tesla Motors. У цьому випадку електрифіковані версії можуть з’явитися у седана A4 або великого хетчбека A7 Sportback.

За чутками, таким способом компанія планує не тільки помітно знизити середній вміст шкідливих речовин у вихлопах своїх моделей, але і підправити власний імідж, постраждалий після “дизельного скандалу”. Бренд з модельною лінійкою, у складі якої буде безліч електромобілів і гібридів, повинен грунтовно “позеленіти” в очах покупця.

Схожі записи