У жовтні Renault розпочне продаж електромобілів в Україні

renault_zoe_electric

Нові електромобілі Renault вже проходять в Україні сертифікацію, а незабаром вони будуть надані для тест-драйвів всім бажаючим.

Точні ціни будуть названі в середині жовтня, тоді ж розпочнуться продажі.

Про це виданню НВ Бізнес розповіла директор з маркетингу компанії «Рено Україна» Оксана Борейко, зазначивши, що покупкою цих машин зацікавилися в першу чергу оптові клієнти, для яких важливо обслуговування у офіційних дилерів.

Очікується, що вантажний електромобіль Renault Kangoo Z.E. буде коштувати від 28 тисяч євро, а пасажирський – від 29.5 тисяч євро. Дана модель оснащується мотором потужністю 44 кВт (60 к.с.) і обертовим моментом 226 Нм. Батарея – літій-іонна, ємністю 22 кВт/г. Акумулятори заряджаються від звичайної розетки від 10 до 12 годин, а від джерела потужністю 3 кВт – від 6 до 9 годин. Фургон розганяється з 0 до 50 км/год. за 5.1 секунди, пасажирська версія – за 5.5 секунди. Максимальна швидкість обмежена до 130 км/г. Запас ходу по європейському циклу NEDC становить 170 км, в реальних умовах – від 80 до 120 км.

Хетчбек Renault Zoe з’явиться в червні 2017 року зі стартовою ціною 30 тисяч євро. П’ятидверка оснащується мотором потужністю 88 к.с. і обертовим моментом 220 Нм, а також вбудованою зарядною системою з можливістю підключення до трифазного джерела живлення потужністю до 22 кВт. З 0 до 100 км/год. Zoe розганяється за 13.5 секунди. Ємність літій-іонної батареї – 22 кВт/год. або 23.3 кВт/год. в залежності від конфігурації. Запас ходу по європейському випробувальному циклу NEDC становить 240 км, а в реальних умовах – близько 160 км.

renault_zoe

Як уточнила Оксана Борейко, компанія Renault раніше не постачала свої електромобілі в Україну, оскільки тут не було пільг для «зеленого» транспорту. Однак на початку року ситуація змінилася – електроавтомобілі звільнили від ввізних мит, а згодом у Верховній Раді був зареєстрований законопроект про включення витрат на придбання таких машин в суму податкової знижки (ще не пройшов перше читання).

Схожі записи