У Німеччині «росте» гігантська електрозаправка (ФОТО)

chargingstation0

Станція швидкої зарядки електромобілів, яку будує компанія Sortimo на трасі А8 у Німеччині, у день зможе обслужити 4000 машин.

Найбільшу у світі електрозаправну станцію збудують у промисловій зоні Швабії, між Ульмом і Аугсбургом. Передбачається, що кожен охочий, який прямує по 6-смуговій трасі А8, міг без труднощів і без черг зарядити свій електромобіль.

Відновлювальна енергія є частиною плану масивної зарядної станції.

chargingstation2

У компанії відзначають, що багато німецьких автозаводів використовують ділянку дороги А8 між Мюнхеном і Штутгартом як випробувальний полігон для своїх розробок і мають плани на електротранспорт.

При цьому Sortimo планує зробити станцію не просто заправкою при дорозі, а вона має бути інноваційним парком, фактично парком відпочинку. Водії тут зможуть не тільки підзарядити свій електрокар, а й відпочити, поїсти, щось купити і попрацювати. Зокрема, у перший етап будівництва закладені ресторани і офісні приміщення.

Водії зможуть замовити їжу ще до прибуття на місце.

chargingstation3

Очікується, що зі 144 портів 24 будуть надшвидкісними – із зарядною потужністю 350 кВт, що дасть можливість зарядити акумулятор авто лише за кілька хвилин.

Також дивіться: Електрозаправки в Україні (карта електричних зарядних станцій для електромобілів)

У перший етап будівництва компанія вклала 15 млн євро, ще 300 млн виділить уже міністерство транспорту на створення торговельної інфраструктури.

Завершити будівництво станції планують у 2018 році.

chargingstation1

Схожі записи