VBB-3 – найпотужніший електромобіль

elektromobil_vbb-3

Нещодавно стало відомо, що вчені з університету в штаті Огайо (США) у співпраці з фахівцями компанії Venturi Automobiles успішно створили електромобіль, який може стати найпотужнішим в світі.

Журналісти з’ясували, що вони зуміли розробити перспективний електромобіль, який може розганятися аж до 372 кілометрів на годину. У цій справі їм допомагали фахівці компанії Venturi Automobiles. Вже відома назва цієї перспективної новинки: VBB-3.

Правда, поки це не більше ніж концепт, який належить відправити в серійне виробництво. До того ж ця модель не може пересуватися по звичайних трасах (тобто дорогах загального користування).

Зокрема, журналісти з’ясували, що потужність силового агрегату становить три тисячі кінських сил. І завдяки цьому двигуну розгін новинки з нуля до шістдесяти кілометрів на годину буде займати не більше двох секунд.

Варто зазначити, що фахівці Venturi Automobiles вже успішно розробили надшвидкісний автомобіль. Причому ця подія відбулася в 2010 році. Але в цьому році вони планують перевершити свої результати і встановити новий рекорд швидкості.

Не можна не відзначити і той факт, що фахівці цієї компанії беруть участь у змаганнях Формула Е.

Схожі записи