500 міліонів євро на розробку акумуляторів для електромобілів

nio_000

Влада Німеччини виділяє п’ятсот мільйонів у європейській валюті на розробку акумуляторів для електромобілів. Політики непокояться про конкуренцію з боку азійських виробників.

nio_1_1

Уряд Німеччини виділить п’ятсот мільйонів євро на удосконалення електричних акумуляторів для авто та на розробку нових елементів для живлення акумуляторних батарей, які використовують в електромобілях. Reuters повідомляє, що міністр науки та освіти ФРН Аня Карлічек проголосила саме таку заяву.

Ще міністр заявила, що німецький автопром від азійських постачальників залежати не буде. Вона підкреслила, що це не є навіть проблемою незалежності, а є питанням конкурентоздатності всієї німецької економіки.

Допомога інвестиціями не обмежиться – таким є план. Крім них науковий інститут Спілки Фраунгофера передаватиме німецьким приватним компаніям свої розробки у області акумуляторів.

У якості отримувачів державної підтримки називають німецькі компанії BMZ group, Customcells, Liacon Batteries, TerraE, EAS Batteries, а також швейцарську компанію Leclanche. Саме їх залучатимуть для створення провідної організації, яка має здійснити технологічний прорив у цій галузі.

Зараз у області виробництва акумуляторних елементів для електромобілів перші позиції займають японська Рanasonic, корейські Samsung та LG та китайська CATL. Не дивлячись, що німецькі автопідпирємства самі виробляють для електрокарів акумуляторні батареї, у великій кількості з них можна побачити акумулятори вказаних фірм.

Схожі записи