З’явилась перша “електрична автомобільна дорога”

ivivuuuuu

Революційну транспортну систему запущено в роботу. У Швеції відкрито першу ділянку електрифікованої дороги, при пересуванні якою вантажівки будуть отримувати електроенергію від контактної мережі. Про це повідомили у прес-службі компанії Scania Group.

Як наголошується, дана дорожньо-транспортна система працює за рахунок встановлених на даху фур пантографів, які і забезпечують струмознімання.

Двокілометрову ділянку дороги для вантажівок на електричній тязі відкритий на магістралі Е16 недалеко від міста Евле (центральна Швеція, – ред.). У проекті беруть участь компанії Scania, Siemens і кілька державних агентств, а координатором виступає влада лена (одиниця адміністративно-територіального поділу в Швеції) Евлеборг.

На новій ділянці траси протестують вантажівки Scania G 360 4×2 з гібридною силовою установкою. Дана модифікація оснащена працюючим на біопаливі 9-літровим двигуном внутрішнього згоряння потужністю 360 кінських сил, інтегрованим в коробку передач електромотором (130 кВт, крутний момент – 1050 Нм), а також літій-іонною батареєю ємністю 5 кВт.год.

Схожі записи