Японці привезли у Франкфурт найшвидший в світі електромобіль

aspark-owl-live-photos-ecoauto

Багато любителів електромобілів у світі до початку Франкфуртської Автовиставки в Німеччині навіть і не чули про японську компанію Aspark, котра привезла до автосалону найшвидший в світі електромобіль, під назвою Owl.

Електромобіль Aspark Owl (перекладається назва електромобіля як «Сова»), за заявами представників бренду здатний прискорюватися з місця до першої сотні всього за дві секунди! Електромобіль із таким прискоренням варто ще пошукати. Прискорення до сотні кілометрів за дві секунди робить електромобіль Aspark Owl найшвидшим електромобілем у світі.

Раніше передбачалося, що потужність цього електромобіля становить близько 1000 кінських сил. Виявляється, це далеко не так. Потужність електромобіля складає близько 430 кінських сил. Однак через невелику вагу (850 кг), електромобіль здатний демонструвати справді вражаючі динамічні характеристики. Максимальна швидкість Aspark Owl раніше не повідомлялась, тепер же відомо, що електромобіль здатен розігнатись до 280 км/год.

Навідміну від більшості електромобілів, Aspark Owl озброєний не акумуляторами, а електричними конденсаторами. На виставці у Франкфурті електромобіль був оснащений спеціальними колісними дисками, створеними із магнієвого сплаву. Висота електромобіля менше одного метра.

aspark-owl-doors-ecoauto

Вартість такого стильного електромобіля, правда, не мала… Не можна навіть сказати, що вона доступна. Адже коштуватиме електромобіль 3 500 000 доларів.

Схожі записи