Яка собівартість електромобіля Tesla Model 3

Кілька електромобілів Tesla Model 3 були куплені конкуруючими фірмами-виробниками автомобілів, з метою дізнатися про технології виробництва.

tesla_model_3_photo_main

Німецька газета WirtschaftsWoche повідомляє, що одна з фірм завершивши «розбір» електромобіля, отримала вражаючу потенційну собівартість електрокара Tesla.

. . . . .

У компанії заявили, що їх аналіз витрат привів до числа матеріальних і матеріально-технічних витрат у розмірі $ 18 000, витрати на оплату праці за підрахунками складають $ 10 000, а загальна собівартість електромобіля – і $ 28 000.

У фірмі також стверджують, що з’ясували процентний вміст кобальту в акумуляторних батареях моделі: 2,8 відсотка, що значно менше, ніж в подібних батареях від конкурентів.

Інженер-тестувальник компанії сказав, що, на його думку, Model 3 дуже прибутковий електромобіль і, якщо Tesla зможе виробляти заплановані 10 000 одиниць на тиждень, модель принесе їм значну виручку.

. . . . .

Нагадаємо, що заявлена ціна базової Tesla Model 3 повинна складати $ 35 000, таким чином маржа прибутку тільки на «базі» становить $ 7000, а максимальна комплектація моделі приносить засновникам $ 21 000. А вартість недавно представлених топових модифікацій Model 3 становить 54 і 78 тисяч доларів в залежності від модифікації.

Схожі записи