WM Motors планує виробництво електромобілів на 2018 рік

wm_motors

Тільки уявіть собі: по дорозі додому ваш «розумний» автомобіль нагадує вам, що ви не отримали достатнє фізичне навантаження сьогодні, і пропонує вам трохи прогулятися. Ви виходите з машини, коли вже майже доїхали до будинку, а автомобіль тим часом сам їде на стоянку і починає заряджатися.

“Це стане звичним явищем через три роки,” – говорить Фрімен Шен (Freeman Shen), засновник, голова і головний виконавчий директор китайської молодої компанії з виробництва електричних транспортних засобів WM Motor або більш відомий як колишній голова Volvo в Китаї, який курирував операцію з придбання шведського автомобільного гіганта китайським автовиробником Geely.

Після того, як Шен Фрімен пішов з компанії Volvo в 2014 році, він збирав команду і співпрацював з місцевою фірмою по технологіях для смарт-автомобілів, а потім заснував WM в Шанхаї в грудні минулого року. Абревіатура WM розшифровується, як Weltmeister, що в перекладі з німецької означає «чемпіон світу».

weltmeister-wm-motor_1

Фірма відразу оголосила, що повністю присвятить себе електромобілям і анонсувала будівництво заводу на сході Китаю, хоча технічний центр компанії знаходиться у Німеччині. Як неодноразово заявляв Шен, компанія не буде випускати розкішні машини для обмеженого кола покупців. Її метою є випуск масових електромобілів.

weltmeister-wm-motor-2

Поки що презентовано лише три електромобілі WM Motors: міні-вен і кросовери. Дизайн розробляв стиліст Сам Сун, який раніше працював у Bentley і Borgward. У перспективі лінійка WM Motors охоплюватиме 8 моделей, включаючи кросовер, седан, універсал і міні-вен, по одній моделі в рік до 2025 року.

weltmeister-wm-motor-2-1

Запуск виробництва запланований на 2018 рік. Спочатку мають намір складати по 50 тис. машин в рік, але з часом планують збільшити обсяги виробництва до 200 тис. авто. Основна частина виробництва буде спрямована на ринок Китаю, хоча Шен Фрімен також розглядає можливості експорту своїх електромобілів в США. Дистрибуція і обслуговування електромобілів будуть відбуватися через Інтернет.

weltmeister-wm-motor-3

Так виглядає, що електромобілі отримають схожі елементи дизайну. Раніше повідомлялося, що марка використовує дві платформи власної розробки. Також відомо, що нові китайські електромобілі будуть використовувати комплектуючі таких провідних світових виробників, як європейських Bosch і Siemens, а також китайської Huawei.

Схожі записи