Volvo озвучила орієнтовну ціну свого першого електромобіля

volvo

Минулого місяця компанія Volvo офіційно підтвердила, що планує побудувати свій перший серійний електромобіль до 2019 року, який буде постачатися з різними акумуляторними батареями ємністю до 100 кВт*год.

Тепер в компанії розповіли нові подробиці про майбутній електромобіль, які стосуються його орієнтовної ціни і максимального пробігу на одному заряді. Як повідомив на Женевському автосалоні керівник американського підрозділу Volvo Cars Лекс Керссемейкерс (Lex Kerssemakers), ціна електромобіля Volvo буде варіюватися від 35 до 40 тисяч доларів США, а його запас ходу складе не менше 250 миль (400 км). Водночас він додав, що для успішного просування компанії в США електромобіль Volvo має отримати значно більший пробіг на одному заряді, ніж той, на який сподівається більшість покупців.

Очікується, що електромобіль Volvo складуть на новій модульній платформі Modular Electrification Platform (МЕР), створеній спеціально для “батарейкових” машин. Така архітектура дасть змогу виробнику встановлювати силові установки широкого діапазону потужності — від 100 до 450 кВт (від 134 до 603 к.с.), а також батареї ємністю до 100 кВт*год.

volvo-2

Хоча від шведського автовиробника очікується тільки одна модель електромобіля до 2019 року, в компанії планують швидко нарощувати темпи з тим, щоб створити глобальний автопарк з «не менше 1 мільйона електрифікованих автомобілів до 2025 року».

Чи буде електромобіль Volvo відповідною модифікацією однієї з наявних моделей або ж повністю новою машиною, наразі невідомо. Якщо вірити чуткам, шведська марка готує електричний кросовер.

Схожі записи