Volkswagen розсекретив дизайн електричного хетчбека

Перший серійний електричний хетчбек Volkswagen зроблять схожим на прототип ID, який був представлений в 2016 р. на Паризькому автосалоні.

e1

«Габаритні розміри, елементи кузова і діаметр коліс будуть повторювати концепцент. Ми не змогли встановити камери замість задніх дзеркал, це поки заборонено законом. Також ми відмовилися від дверних ручок з електроприводом через їх вартість. В іншому все те ж саме, що і у прототипу », – розповів керівник німецького бренду.

. .

Новинку побудують на платформі MEB. Запас ходу у електрокара становитиме від 400 до 600 км в залежності від модифікації. Очікується, що вартість новинки в Європі складе близько 25 000 євро. Прототип хетчбека оснащувався 170-сильним електродвигуном і комплектом батарей, що забезпечують запас ходу без підзарядки в 500 кілометрів.

Очікується, що в 2030 р концерн Volkswagen інвестує 20 млрд євро в розробку машин з електричними і гібридними силовими установками. Слідом за екологічно чистим хетчбеком з’явиться кросовер, мінівен і флагманський седан.

. .

До 2025 р німці планують запустити в серію понад 20 автомобілів з електричними силовими установками. У 2030 року кількість електрокарів, розроблених в рамках концерну, досягне 300 найменувань.

Схожі записи