Volkswagen представили концепт електричного мікроавтобуса

i_d__buzz_main1

Увечері минулої неділі, на західноамериканській виставці International Auto Show, Гілберт Діс, керівник компанії Volkswagen, представив концепт повністю електричного мікроавтобуса, що наслідує зовнішнім виглядом та стилістикою їхні знакові в «хіпі-культурі» 60-х років мікроавтобуси.

«Наша мета – відродити любов Америки до Volkswagen» – заявив Діс, відкриваючи виставку в Детройті. Чому відновити – зрозуміти не важко. Нагадаємо, що останні два роки компанія VW знаходиться в центрі скандалу, через те, що підробляла результати тестувань своїх автомобілів із дизельними двигунами на викид шкідливих газів в атмосферу. Протягом 2016 року кількість продажів автомобілів Volkswagen впала, прибутки компанії в світі знизились на 4,6%, а в Америці на 7,6%. І незважаючи на це все, до кінця року повернули прибутки та навіть підняли їх на 2,8% у порівнянні із попереднім роком.

Volkswagen завершили виробництво своїх оригінальних мікроавтобусів десятиліття тому, проте Діс говорить, що за цей час компанія встигла «погратись» із ідеями навколо повернення своїх «класичних» моделей в сучасності. I.D. Buzz базується на новій технології батарей, представленій раніше на виставці в Парижі, дебютом котрої став хетчбек I.D. – перший повністю електричний автомобіль від VW.

I.D. Buzz здатен проїхати 270 миль (430 км) без підзарядки, вміщає 8 посадкових місць та оснащений системою автономного водіння. Цікавинкою стало й те, що кермо мікроавтобуса VW складається в приладову панель, коли авто переходить в режим автоматичного водіння.

idbuzz-wheel

Volkswagen I.D. Buzz – один з дуже небагатьох електромобілів представлених на виставці у Детройті. Багато хто вважає, що більш значущою подією для компанії на виставці International Auto Show є новий Tiguan.

Діс заявляє, що його компанія представлятиме два нових седани щороку. «2018 рік стане роком седанів, а в 2019-му ми привеземо вам іще два». Після скандалу VW не планує більше виготовляти дизельних автомобілів, але німецький виробник не виключає можливість такого кроку назавжди. Можливо, для більш масивних моделей бренду.

До 2025 року Volkswagen планує продавати 1 млн електоромобілів в рік.

Як сказано вище, незважаючи на так званий «дизельний скандал», прибутки VW виросли на 2,8%, в основному завдяки тому, що в Китаї німецькі авто користуються неабияким попитом, найбільшій ніші ринку компанії. Проте в цьому є й негативна сторона: Volkswagen намагаються збільшити кількість продажів своєї продукції у США, аби утвердитись й не стати надто залежними від китайського ринку.

i_d__buzz_main_2

Схожі записи