Недорогий електромобіль для Китаю від Нісан та Донгфенг

pictures_8_zoe_leaf

Коли говориш “електромобіль” в США, більшість людей відразу уявляють Тесла. Тесла – це розкішний електричний автомобіль, що коштує приблизно 140 тис доларів. Звичайно, компанія планує вивести свою модель 3 – доступний електричний седан, проте цей дешевий електромобіль є далеко поза межею можливостей більшості.

П’ять мільйонів електромобілів у 2020 році – це нова мета уряду Китаю. Звичайно, існують історії про багатих китайців, проте в реальності громадяни можуть дозволити собі недорогі автомобілі типу Фіат 500, або Вольцваген Жук, що є потрібними для щоденних поїздок.

Генеральний директор альянсу Рено-Нісан планує випустити недорогий електромобіль, який можуть дозволити собі мешканці Китаю, навіть, якщо такий автомобіль продаватиметься тільки в Азії. З його слів: “Нісан Ліф продається у Китаї. Це дуже гарна машина, проте вона продається в кількості сто на місяць. Хоча цікавість і потреба у електромобілях є більшою в рази. Найбільшою проблемою в цій ситуації є ціна. Отже, рішення є дешевий електрокар”.

Звичайно, якісні речі коштують більше, отже, питання номер один, де межа компромісу між низькою вартістю і прийнятними властивостями автомобілю?

Китайське законодавство сприяє тому, щоб іноземні підприємства виробляли автомобілі в Китаї, співпрацюючи з місцевими партнерами, в такому разі не сплачується величезний податок на імпорт металу. Компанія Нісан у партнерстві з Донгфенг виробляє версію Рено Флуенсе для китайського ринку. Очікують, що ця модель продаватиметься у кількості тисячі одиниць на місяць.

china-dongfeng-e30l-ev

Проте масові продажі будуть при спільному виробництві Нісаном та Донгфенгом недорогих електричних автомобілів. Уряд Китаю хоче більше електромобілів, покупці хочуть низьку ціну. Що ж, тепер усе залежить як держава стимулюватиме виробництво доступних електрокарів. Для Китаю характерні швидкі зміни, які стимулюються державними програмами, і тому компанія Нісан, хоче бути готовою до них.

З одного боку, дешеві електрокари розраховані для продажу всередині азіатського ринку. Проте, в будь-якому разі, такий приклад покаже, що електромобіль за доступну ціну існує, а отже, і решта ринків реагуватимуть збільшенням попиту на ці інноваційні речі.

Схожі записи