Відео: кросовер Tesla буксирує 126-тонний авіалайнер

Тesla Model X не раз ставав героєм різних відео, що демонструють його вражаючі тягові можливості: ми бачили, як електричний кросовер буксирує вантажівки і навіть цілий склад навантажених вагонів. Але, мабуть, найбільш вражаючий ролик вдалося зняти австралійської авіакомпанії Qantas.

teslabuksirue

Австралійська авіакомпанія Qantas опублікувала відео, в якому показано, як електричний кросовер Tesla Model X буксирує літак Boeing 787-9 Dreamliner масою близько 126 тонн. Ролик розмістили в YouTube.

. . .

Експеримент був проведений в аеропорту Мельбурна. Електромобіль зміг відбуксирувати авіалайнер на 300 метрів. Організатори проекту заявили, що це була рекордна маса, яку вдалося протягнути серійному електричному автомобілю.

Tesla Model X в топової модифікації P100D оснащується двома електричними двигунами, які в сумі видають 773 к.с. і 967 Нм крутного моменту. Такий кросовер здатний прискорюватися з місця до 100 км/год за 3,1 сек., А його максимальна швидкість обмежена на позначці 250 км на годину.

. . . .

Хочемо нагадати, що виробник електромобілів Tesla Motors зазнав рекордних збитків в 2017 році, чисті втрати американського виробника електромобілів перевищили два мільярди доларів.

Загальний річний дохід «Тесли» склав 3,3 млрд доларів, але при цьому сумарний чистий збиток виявився 2,24 млрд доларів, що втричі більше втрат в 2016 році (773 млн доларів). Минулий рік виявився дуже суперечливим для американської компанії. З одного боку, вона вивела на ринок свій найдоступніший електрокар – Model 3, а також показала прототипи двох нових моделей – вантажівки Semi і спорткара Roadster.

Схожі записи