Vanda Electrics у Женеві представила електрогіперкар Dendrobium

dendrobium-1

Сінгапурська компанія Vanda Electrics на Женевському автосалоні представила свій власний електричний гіперкар. Компанія вже займалася раніше виробництвом електричних комерційних транспортних засобів та скутерів, але цей новий гіперкар, який називається Dendrobium, перший легковий автомобіль для компанії.

Силова установка і трансмісія для електромобіля Dendrobium створювалися Vanda Electrics у співпраці з активно працюючою в Формулі Е компанією Williams Advanced Engineering, проте зовнішній і внутрішній дизайн гіперкара повністю створені фахівцями Vanda Electrics.

dendrobium-2
dendrobium-3

Основними зовнішніми особливостями новинки є аеродинамічне днище, подвійний задній дифузор і передній спліттер. Задня світлова панель ніби пливе над кузовом, ще більше посилюючи схожість електрокара з мотоциклом. Сприяють цьому і двохважелеві підвіски. Також тему мотоспорту розвивають використані матеріали. Кузов автомобіля – це несучий монокок, зроблений з вуглецевого волокна. Суперкар Dendrobium оснащений вуглецево-керамічними гальмівними дисками і гальмівними супортами з легкого сплаву.

dendrobium-4
dendrobium

Вуглецеве волокно також широко використовується і в інтер’єрі, який є мінімалістичним, але разом з тим дуже функціональним. На загальному чорному фоні в очі відразу кидаються яскраво-червоні прошиті шкіряні крісла, які зовні нагадують м’язову тканину.

Лариса Тан, генеральний директор Vanda Electrics, прокоментувала:

Dendrobium – це втілення мрії. У нашої команди дизайнерів були його ескізи ще в середині 90-х, але на той момент такий автомобіль занадто випереджав час. Лише з розвитком електричних технологій ми змогли повернутися до цих начерків. Тепер прийшов час і ми запускаємо нашу революційну глобальну стратегію електричної мобільності.
dendrobium-5

Інформація про технічні характеристики електросилової установки електромобіля поки не розголошується. Однак, відомо, що максимальна швидкість сінгапурського гіперкара становить 322 км/год, а від 0 до 60 миль/год (96,5 км/год) він буде розганятися за 2,7 секунди. Початок масового виробництва намічено на 2020 рік.

Схожі записи