В Женеві Hyundai представила водневий автомобіль FE Fuel Cell

hyundai-fe-fuel-cell-concept_1

В рамках Женевського автосалону-2017 компанія Hyundai представила новий «зелений» концепт FE Fuel Cell. Автомобіль є концептуальним кросовером на паливних елементах і демонструє нове покоління водневих технологій марки.

Абревіатура FE складається зі слів Future Eco («екологічне майбутнє»). Автомобіль оснащений четвертим поколінням паливних елементів, розроблених в Hyundai. FE Fuel Cell отримав агрегати, які на 10% ефективніші і на 20% легші за ті, що використовує водневий SUV Hyundai ix35 Fuel Cell (в ряді країн Tucson Fuel Cell). Щільність комірок при цьому зросла на 30%, що значно збільшує пробіг автомобіля. Як заявляють у компанії, на одній заправці Hyundai FE Fuel Cell може подолати понад 800 км. Збільшення пробігу робить можливим використання автомобіля у регіонах з недостатньо розвиненою зарядною інфраструктурою водневого транспорту.

hyundai-fe-fuel-cell-concept_2

Концепт Hyundai FE Fuel Cell отримав мінімалістичний дизайн. В автомобілі встановлена унікальна система зволоження салону. У ній використовується чиста вода, яка є єдиним викидом автомобіля. Автомобіль також має електричні батареї, які заряджаються під час руху. Їх енергія використовується для живлення встановлених приладів, пристроїв або двигуна.

У багажнику є місце для перевезення і підзарядки електричного скутера.

hyundai-fe-fuel-cell-concept_3

Компанія Hyundai офіційно заявила, що FE Fuel Cell буде базовою розробкою для моделі SUV Fuel Cell, яка вийде на ринок в 2018 році.

hyundai-fe-fuel-cell-concept_4

Нагадаємо, що корейський концерн був першим великим автовиробником, який почав випускати автомобілі на паливних елементах. Також компанія Hyundai є однією із засновників Ради з водневих технологій, яка була створена для прискорення розвитку водневих технологій в транспорті. До 2020 року Hyundai планує розробити і приступити до масового виробництва 14 моделей екологічно чистих автомобілів.

Схожі записи