В Японії представили перший електромобіль, який здатний плавати

У мережі з’явилася інформація про те, що колишній співробітник автомобільного концерну Toyota представив новий електрокар, що здатний плавати, а також має герметичний кузов.

plavayuchiigolovna

Як сказав сам творець, ідея створити подібний електромобіль прийшла після того, як інженер побачив подробиці наслідків цунамі в 2011 році.

Читайте також:Перше відео тест-драйву Tesla Roadster

Після безлічі різних ідей і тестових прототипів, було прийнято рішення використовувати водометний тип двигуна, який дозволяє керувати електромобілем за допомогою рульового колеса. При цьому, форма колеса сконструйована у формі турбіни.

plavayuchii

На даний момент електромобіль готується перейти в серійне виробництво, для цього засновнику стартапу Fomm довелося укласти договір з компанією Trinex Assets, яка допомогла зібрати електрокар.

. . . . .

За попередньою інформацією, серійне виробництво і реалізація електромобіля почнеться вже в кінці поточного року. В якості силового агрегату буде застосовуватися електромотор з максимальною потужністю до 14 кінських сил. За попередньою інформацією, запас ходу на дорозі становить близько 160 км, а максимальна швидкість складе всього 80 км / г.

plav3

На жаль, поки немає ніякої інформації про те, які можливості доступні електромобілю на воді. Вартість також не повідомляється.

Схожі записи