В Україні збільшився попит на електромобілі

За перші чотири місяці 2018 року в Україні купили 1044 електромобілі, що в півтора рази більше ніж за аналогічний період минулого року.

popit_na_elektromobili

Основну масу первинних реєстрацій електромобілів склали вживані машини. При цьому, якщо в минулому році їх частка була 81%, то в цьому році вона зросла до 85 відсотків.

Найбільшим попитом, серед українців, продовжує користуватися електромобіль Nissan Leaf, який охопив 69% первинного ринку електромобілів. З січня по квітень зареєстрували 723 автомобілі цієї моделі. Однак з цієї кількості лише 52 авто були новими.

Другим за популярністю став електромобіль BMW i3. Цей електромобіль вибрали 58 автомобілістів, 19 з яких змогли дозволити собі нову техніку.

Третє місце в українському рейтингу електромобілів належить Tesla Model S, власниками якої стали 52 чол., І тільки 18 з них придбали нові Tesla Model S.

Читайте також: Tesla показала зображення невідомої новинки

Також в ТОП-5 звітного періоду увійшли електромобілі: Mercedes-Benz B з результатом 36 авто (8 нових і 28 вживаних) і Smart Fortwo Electric Drive – 32 шт – всі вживані.

Як бачимо, в Україні продовжує зростати попит на електромобілі. Напевно цьому посприяли нові умови щодо розмитнення електромобілів.

. . . . .

Згідно з документом, з 1 січня тимчасово, до 31 грудня 2018 року, транспортні засоби, які оснащено виключно електричними двигунами, можна ввозити в Україну без сплати податку на додану вартість (ПДВ) та акцизу. Також не забуваємо, що ставка ввізного мита, на транспортні засоби, оснащені виключно електричними двигунами (одним або декількома) становить 0% від митної вартості.

Схожі записи