У Volkswagen розповіли про спортивний електромобіль

Новинку з сімейства ID, яка візьме участь в гонці з підйому на гору Пайкс-Пік, представлять 22 квітня.

v_folcvagen_rozpovili

Компанія Volkswagen представить спортивний електромобіль під назвою ID R на спеціальному заході у Франції 22 квітня. Прем’єра відбудеться в місті Алес – в цьому місці народився Ромен Дюма, який буде першим пілотувати електромобіль під час гонки на горі Пайкс-Пік («Гонка в хмарах»).

. . . . . . .

Зовні електромобіль нагадує спортпрототипи, які беруть участь в гонках на витривалість, включаючи «24 години Ле-Мана». У Volkswagen ID R великий передній спліттер, а також масивне заднє антикрило. Технічні характеристики новинки поки не відомі.

Читайте також: Найочікуваніші електричні кросовери і позашляховики

Щорічний захід «Гонка в хмарах» проводиться в США в Скелястих горах з 1916 р неподалік від міста Колорадо-Спрінгс. Протяжність траси складає 19,99 км. Старт знаходиться на висоті 2800 м, а фініш розташований на позначці 4302 м над рівнем моря. Останній раз марка Volkswagen брала участь в «Пайкс-Пік» понад 30 років тому – в 1987 р за перемогу боролася особлива версія моделі Golf з двома двигунами потужністю 652 кінські сили.

v_folcvagen_rozpovili2

Серійний випуск електромобілів Volkswagen нового покоління почнеться в 2020 році. Першим представником сімейства ID стане компактна модель, а слідом за нею з’явиться кросовер, мінівен і флагманський седан. До 2025 р. німці планують запустити в серію понад 20 автомобілів з електричними силовими установками.

Схожі записи