У США випустять недорогий триколісний електромобіль Sondors

sondors-elektrychnyj_1

Сторм Сондорс на хвилі успіху свого проекту зі створення недорогого електровелосипеда Sondors Ebike виступив тепер з новою ідеєю. Він збирається побудувати електромобіль, який буде гарний, стильний і доступний.

Електромобіль Sondors, як і Elio, має два колеса спереду і одне ззаду. Але на цьому їхня схожість закінчується. За даними сайту компанії: “Наша місія полягає в тому, щоб побудувати такий, як ніколи, гарний, доступний і практичний електромобіль з початковою базовою ціною 10 000 доларів США.” Це означає, що він буде в три-чотири рази дешевший, ніж новий електроавтомобіль Chevrolet Bolt або майбутній Tesla Model 3.

Електроавтомобіль Sondors має алюмінієвий кузов. У салоні встановлені три сидіння. Характеристики електромобіля поки тримаються в секреті, хоча розробники обіцяють хороші динамічні дані. Відомо тільки, що для Sondors запропонують на вибір три літій-іонні батареї різної ємності, що забезпечують запас ходу в 80, 160 і 320 км.

sondors-elektrychnyj_2

Розробники дуже оптимістичні і планують випускати по 120 тисяч електромобілів на рік. Щоб запустити Sondors у виробництво, необхідно близько мільйона доларів. Для збору коштів компанія виставила на продаж 83 333 акції компанії по 12 доларів США за штуку, і вже зібрано більше 330 тис. доларів США.

Після створення першої товарної версії електромобіля, Sondors планує провести ще один раунд фінансування. У компанії сподіваються отримати знову не меншу кількість попередніх замовлень і обіцяють акціонерам «велику віддачу від інвестицій».

Якщо план спрацює, то доступний міський електромобіль буде продаватися через інтернет, причому отримати замовлення можна буде з доставкою до дверей.

Схожі записи