З’явились фото електровантажівки Tesla Semi

tesla_semi1

У США вперше сфотографували електромобіль Tesla Semi – перший вантажний автомобіль Тесла, який буде офіційно представлений уже 26 жовтня.

Так от комерційну модель Тесла зафіксували у Каліфорнії під час транспортування на тестовий полігон. Футуристичний напівпричіп перевозили на тракторному причепі.

Електрокар має обтічний дизайн і світлодіодну оптику.

Відомо, що запас ходу електромобіля складе близько 500 км. Також є інформація, що електровантажівка матиме автопілот, призначений полегшити роботу водія.

Основна відмінність між дизайном Тесли та практично будь-яким іншим традиційним напівпричепом є відсутність великого двигунного відсіку. Цей відсік, звичайно, абсолютно непотрібний у електричному вантажному автомобілі, оскільки двигуни, ймовірно, будуть розташовуватися між осями, як це влаштовано на інших автомобілях Тесла.

Таким чином дизайн Тесли буде більш аеродинамічним, і, можливо, також зможе запропонувати більш простору кабіну для водія, що є необхідністю, якщо Тесла прагне до ринку вантажних перевезень на далекі відстані.

Також читайте: Ще більше інформації про електричну вантажівку Tesla Semi із вуст Елона Маска

Вантажівка на фото дещо відрізняється від тизера, бо на реальному фото ніби чогось не вистачає. Але ліворуч на фотографії є великий сріблястий об’єкт, що лежить на землі. Виглядає, що це може бути «аеродинамічним кожухом», який розташовуватиметься на верхівці трактора.

tesla_semi2

Найімовірніше, Tesla Semi надійде у масове виробництво у 2019 році. Ціна поки невідома. Очікується, що її назвуть під час презентації.

Схожі записи