У Лондоні з’явилися електричні вантажівки FUSO

Компанія Mitsubishi Fuso Truck and Bus, що є частиною Daimler Trucks, поставила до Великобританії першу партію своїх електричних вантажівок FUSO eCanter . Дев’ять комерційних електромобілів будуть працювати на дорогах Лондона в автопарках фірм DPD, Wincanton і Hovis.

v_londoni_zyavilisya

Дрібносерійне виробництво FUSO eCanter стартувало ще в минулому році. 7,5-тонна вантажівка, в залежності від призначення, здатна перевозити до 4,5 тонни вантажу, оснащується 180-сильним електродвигуном і батареєю ємністю близько 83 кіловат-годин. Запас ходу eCanter становить всього 100 км, тому електрична вантажівка призначена виключно для внутрішньоміських перевезень. Раніше повідомлялося, що в порівнянні з дизельними аналогами електромобіль забезпечує економію в 1 тисячу євро на кожні 10 тисяч кілометрів пробігу.

Минулої осені MFTBC, що працює також під марками Freightliner і Mercedes-Benz, оголосила про створення нового бренду E-FUSO. Під ним будуть випускатися повністю електричні вантажівки і автобуси – такі, як 23-тонний Vision One з вантажопідйомністю в 11 тонн. При цьому у «Мерседеса» є ще й власний 25-тонник Urban eTruck , не кажучи вже про комерційні електромобілі eVito и eSprinter.

Схожі записи