Toyota представила в Женеві міський міні-електромобіль i-Tril

toyota-i-tril-concept-1

В Женеві на автошоу, як завжди, представлено безліч нових концептів автомобілів, левову частку з яких складають електричні транспортні засоби. Так, компанія Toyota, яка завжди робила ставку на автомобілі на водневих паливних елементах, все-таки теж вирішила показала оригінальний прототип електромобіля Toyota i-Tril. Цим концептом інженери Toyota показали, якими компанія бачить міські автомобілі 2030 року.

toyota-i-tril-concept-5

Японський автовиробник розробив концепт у співпраці з дизайнерською студією ED² з Ніцци. Цільовою аудиторією Toyota i-Tril є «молодь», але ще більше подробиць про призначення електромобіля розкриває прес-реліз компанії, в якому говориться, що прототип створювався з акцентом «на новий тип клієнта: вишукана, незаміжня і активна жінка 30-50 років з двома дітьми і насиченим способом життя».

toyota-i-tril-concept-2

Нова Toyota i-Tril – це тримісний 2,8-метровий електромобіль вагою лише 600 кг, який має стати альтернативою компактному міському транспорту. У нього дуже авангардний дизайн із вираженим «носом» і панорамним лобовим склом. Двері піднімаються вгору.

toyota-i-tril-concept-3

Інтер’єр концепту не менш авангардний. Водійське крісло винесено вперед і встановлено у центрі салону. Воно може повертатися для зручності посадки і висадки. Для управління електромобілем замість керма і педалей використовуються два джойстика для кожної руки. В його центрі встановлений невеликий дисплей, показання приладів виводяться на лобове скло.

toyota-i-tril-concept-4

Міський автомобіль Toyota i-Tril отримав невеликий електромотор. Компанія обіцяє запас ходу електромобіля 200 км, систему розпізнавання голосових команд і повністю безпілотний режим водіння. У поворотах Toyota i-Tril може кренитися подібно до мотоцикла, проте автомобіль оснащений системою Active Lean, яка при поворотах забезпечує машині такий кут нахилу, який не дозволяє їй перекинутися. Також у концепт-кара дуже невеликий – трохи менше за 8 м – діаметр розвороту.

Схожі записи