Toyota планує масове виробництво електромобілів до 2020 року

toyota

На сьогодні одним з найбільш відомих прихильників автомобілів на водневих паливних елементах є компанія Toyota, яка зараз, як стало відомо, планує масове виробництво електромобілів з великим запасом ходу до 2020 року. Частково це сталося тому, що компанія Toyota зазнає труднощів зі збутом свого водневого автомобіля Mirai, незважаючи на зниження ціни на нього у декілька разів. Зараз в Каліфорнії авто в лізинг можна взяти всього за $ 350 (у порівнянні з попередніми $ 500).

Кілька аналітиків галузі прогнозували, що Toyota в кінцевому підсумку таки звернеться до повністю електричних автомобілів в своїх зусиллях по створенню транспортних засобів з нульовим рівнем викидів – питання більше стояло, коли це станеться.

Тепер стало відомо, що компанія Toyota розпочне розробку електромобілів вже на початку 2017 року. Для цього буде створена спеціальна група, якій доручать проектування електромобілів. Базою для них стане одна з найпопулярніших моделей марки – або гібрид Toyota Prius, або седан Toyota Corolla. Планується розробка електричних автомобілів з запасом ходу “більш, ніж 300 км (186 миль) на одній зарядці”, і які готові будуть з’явитися на ринку до 2020 року.

Це буде перший повністю електричний транспортний засіб компанії Toyota власної розробки. Японський автовиробник на даний час вже продає гібрид – це Prius Prime, і раніше продавав повністю електричний Rav4 EV, але електричний агрегат його був розроблений і виготовлений компанією Тесла.

Колись партнерство Toyota з Tesla розглядалося як важливий крок вперед для електричних транспортних засобів. Найбільший автовиробник у світі, який інвестує в запуск електричних транспортних засобів з метою спільної роботи над автомобільними програмами – багато хто думав, що це призведе до масового виробництва електромобілів Тойота, але цього не сталося.

Тоді Toyota інвестувала в Tesla і продала компанії свій завод Nummi в місті Фремонт, штат Каліфорнія, який зараз відомий як завод Тесли у Фремонті (Tesla Fremont Factory). Вони також почали роботу над RAV4 EV, який пішов у виробництво в 2012 році, і якого доставили в рамках програми до 2015 року приблизно у кількості 2500 одиниць. Автомобіль був оснащений батареєю потужністю 41 кВт-год і мав запас ходу 103 милі (166 км).

toyota-ev-2

Приблизно в той же час, коли почалося згортання виробництва RAV4 EV, Toyota продала свою частку в Tesla і на цьому їх співпраця закінчилася. Під час візиту до Японії у вересні 2014 року Ілон Маск, генеральний директор компанії Tesla, сказав, що Тесла могла б знову співпрацювати з Toyota в майбутньому.

Здавалося, на сьогодні це могло б стати хорошою можливістю для компанії Toyota, але згідно з заявами можна зробити висновки, що компанія Toyota самостійно планує розробляти електромобілі і навіть, можливо, інвестувати в свою власну технологію батарей.

Схожі записи