Топ-5 електромобілів Женевського автосалону

Женевський автосалон 2018 виявився доволі успішним для любителів електромобілів, адже потішив фанів цікавими концептами та електромобілями, що вже зовсім скоро з’являться на авторинку. Це були і модернізовані вже існуючі, відомі електромобілі, і футуристичні проекти, і просто красиві електрокари. Ми пропонуємо вам підбірку із, на нашу думку, Топ-5 електромобілів Женевського автосалону.

zhenevapokazali_id

SsangYong e-SIV

Компанія SsangYong привезла до Женеви концептуальний електричний кросовер під назвою e-SIV. Назва концепт-кара розшифровується Electronic Smart Interface Vehicle – електромобіль з «розумним» інтерфейсом.

zhenevasanion

SsangYong e-SIV укомплектований електричним агрегатом , що розвиває 190 кінських сил. Максимальна швидкість кросовера складає 150 км на годину. Комплект акумуляторів дозволяє проїхати без підзарядки до 450 кілометрів. При цьому запас батарей можна поповнити на 80% всього за 50 хвилин.

В салоні електромобіля встановлюється цифрова приладова панель і великий сенсорний дисплей інформаційно-розважальної системи. Водієві доступні супутникова навігація і система розпізнавання голосу. Також водій може дистанційно змінювати кліматичні настройки і контролювати заряд машини. Також новинка отримала систему напівавтономного управління.

Jaguar I-Pace

На Женевському автосалоні відбувся дебют серійного Jaguar I-Pace. Нарешті, довгоочікуваний електричний позашляховик Jaguar I-Pace офіційно приєднався до вже доступних позашляховиків марки, таких як E-Pace і F-Pace. Третя модель кроссовера «Pace» обіцяє стати найбільш прогресивною моделлю Jaguar.

aipiszheneva

I-Pace використовує літій-іонний акумулятор потужністю 90 кв*год, що забезпечує запас ходу до 386 кілометрів. Крім того, нові технології заощадження енергії дозволяють збільшити запас ходу. При тому, зарядка до 80 відсотків займе всього 40 хвилин. Зарядка від стандартної розетки 220 В займе 10 годин до 80%.

Крім того, I-Pace здатний розганятися до 100 км/год всього за 4,5 секунди, використовуючи електричну силову установку з потужністю в 394 кінських сил і 694 Нм крутного моменту, а також систему повного приводу.

aipiszheneva2

Новий I-Pace надійде в продаж у другій половині 2018 року. На старті будуть доступні три стандартних модифікації – S, SE і HSE – а також однорічна версія First Edition, яка буде заснована на топовій модифікації HSE і матиме ряд унікальних функцій.

Volkswagen ID Vizzion

Компанія Volkswagen представила на Женевському автосалоні великий електричний прототип з системою повністю автоматичного управління. Серійна версія концепт-кара ID Vizzion з’явиться після 2022 року і стане заміною знятого з виробництва флагманському седану Phaeton.

Довжина новинки склала 5163 мм, ширина – 1947 мм, а висота – 1506 міліметрів. Розмір колісної бази дорівнює 3100 міліметрів. В основу концепт-кара лягла модульна архітектура MEB, спеціально розроблена для електромобілів нового покоління з сімейства ID.

Volkswagen ID Vizzion укомплектований двома електричними агрегатами: на передній осі розташувався двигун потужністю 75 кВт (102 к.с.), а на задній – двигун, який видає 150 Квт (204 к.с.). В сумі агрегати видають 225 кВт, що еквівалентно 306 кінським силам. Двигуни живляться від блоку батарей на 111 кВт-год.

Hyundai Kona

Компанія Hyundai представила електричну модифікацію кросовера Kona з двома різними конфігураціями силових агрегатів.

Базова версія оснащується 135-сильним електричним двигуном, що живиться від акумулятора ємністю 39.2 кВт*год. Розрахунковий запас ходу Kona Electric в такій комплектації складає близько 300 км.

Версія Long Range оснащена електричним двигуном потужністю 204 к.с. і акумуляторною батареєю ємністю 64 кВт*год. У компанії очікують, що електричний кросовер зможе подолати на одному заряді акумулятора 470 км.

zhenevakona1

Час заряду обох батарей до 80% ємності від системи швидкої зарядки – 54 хвилини. З місця до 96 км/г базовий кросовер прискорюється за 9.3 с, топова версія – за 7.6 с. Максимальна швидкість – 167 км/г.

Kona Electric оснастили цифровою панеллю управління з семидюймовим дисплеєм і інформаційно-розважальною системою з підтримкою Apple CarPlay і Android Auto.

Audi e-tron

На Женевському автосалоні 2018 року німецька преміальна марка Audi представила серійний електричний позашляховик Audi e-tron prototype . Кузов екологічно чистого автомобіля як і раніше захований від сторонніх очей камуфляжною плівкою.

zhenevaaudi1

На жаль, ніякої офіційної інформації про серійний електромобіль підвищеної прохідності Audi e-tron prototype в компанії не розсекретили. Представники марки лише заявили, що машина буде оснащена повним приводом.

Відомо, що авто з електричною силовою установкою Audi e-tron збиратимуть на бельгійському заводі німецького бренду. Старт серійного виробництва запланований на кінець 2018 року.

zhenevaaudi3

У компанії також повідомили, що перед початком серійного виробництва прототипи Audi e-tron пройдуть великі тестові випробування в реальних умовах. Загальна кількість прототипів складе не менше 250 одиниць.

Провісником електричного позашляховика Audi e-tron був прототип, під назвою Audi e-tron quattro. Світова прем’єра цього концепту відбулася на автосалоні у Франкфурті 2015 року.

Схожі записи