Tesla визнали часткову провину автопілота в аварії із трагічним фіналом

tesla_autopilot_avaria_2016_ecoauto

На днях Національна Рада Автомобільної Безпеки США (NTSB) опублікує звіт, згідно із котрим буде винесено вердикт, щодо причини загибелі Джошуа Брауна. Джошуа загинув 7 травня 2016 року, неподалік Уілінгтону, штат Флорида. Компанія Tesla визнають, що провина недосконалого автопілоту може мати місце, однак заперечує різкі інтерпретації багатьох порталів, котрі звинуватили їх буквально у «всіх земних гріхах».

Сайт «Блумберг» раніше опублікував звіт, котрий, за словами порталу, заснований на «неназваному персоналі» NTSB:

«Слідчий персонал NTSB США в своєму першому розслідуванні рекомендував, аби автопілот Tesla був визнаний причиною аварії, оскільки програма дозволила водієві довгий час не кермувати самостійно та, очевидно, навіть не слідкувати за дорогою.»

Також стверджується, що основними причинами аварії були необережність водія та те, що водій Тесли відволікся.

Tesla стверджують, що NTSB не покладає на них повну вину. Пресс-секретар Тесла написав у офіційному зверненні:

«Для Tesla безпека наших клієнтів – на першому місці, тож ми цінуємо те, що NTSB проводить компетентний аналіз трагічного інциденту, результати котрого будуть опубліковані найближчим часом. Втім ми нагадуємо кожному порталові, що NTSB не покладає на нас всю вину інциденту. Наш автопілот вже врятував не одне життя, тож ми, в будь якому випадку, розвиватимемо наші технології.»

NHTSA закрили своє розслідування інциденту на початку цього року, не знайшовши проблем із автопілотом Tesla.

Напередодні публікації офіційного звіту NTSB сім’я загиблого Брауна виступила із заявою (нижче), в котрій заявляє, що не вважають електромобіль винним в аварії.

«Ми багато разів чули, що електромобіль вбив нашого сина. Але це просто не так! Був невеликий проміжок часу, коли вантажівка повернула вліво, за котрий ні функції автопілоту Tesla, ні Джошуа не змогли цього помітити. Кожного дня люди гинуть в автомобільних аваріях. Багато з них викликані неуважністю або неможливістю помітити небезпеку. Джошуа вірив, і наша сім’я досі вірить, що нові технології котрі входили в системи електромобіля та перехід на автономне водіння вже врятували багато життів. Зміни завжди супроводжують ризики, а нульова толерантність щодо смертей повністю зупинить інновації та розвиток.»

Вище наведений повний (та максимально точно перекладений) текст заяви сім’ї загиблого.

Схожі записи