Tesla випустила Model S зі скляним дахом

model-s-sklianyj-dakh

Приблизно місяць тому компанія Тесла оголосила про нову опцію для своїх автомобілів – можливість виготовлення даху з цільного спеціального скла. Перше вважалося, що подібне нововведення зможуть отримати лише власники майбутніх електромобілів Model 3, проте тепер воно стало доступним і для Model S.

Налагодити установку такого даху стало можливим після того, як керівництво компанії підтвердило, що технологія “Tesla Glass” пройшла всі необхідні тести. Скло має захист від ультрафіолетового та інфрачервоного випромінювання і коштує додаткових $ 1500, тоді як панорамний люк на даху електромобіля обійдеться в $ 2000.

Генеральний директор Tesla Ілон Маск також повідомив, що в ході проектування та інженерних процесів зі створення даху компанії довелося «підсилити довкола конструкцію кузова для підвищення безпеки». А ще, він додає:

Я настійливо рекомендую новий повністю скляний дах для Model S. Технічно нам це було дуже важко зробити, але він робить інтер’єр дивовижним.

За відчуттями користувачів новий дах створює враження більш «чистого» зовнішнього вигляду Model S, разом з тим робить інтер’єр більш просторим. Один з них, Нік Хоффман (Nick Hoffmann), знайшов електромобіль з такою опцією в місцевому магазині Тесла та зняв декілька фото новинки і виклав в мережу:

tesla-s-glass-roof-1
tesla-s-glass-roof-2
tesla-s-glass-roof-3

Нагадаємо, раніше компанія повідомила, що новою технологією займатиметься спеціальний відділ Tesla Glass. Інноваційні скла отримають кілька особливостей, наприклад, здатність розтоплювати сніг за рахунок інтегрованих в них нагрівальних елементів, а також високу міцність в порівнянні з традиційними аналогами. Крім того, високотехнологічне спеціальне скло буде використовуватися і в фотоелектричних дахах Тесла.

Схожі записи