Tesla Semi: все що ми знаємо про вантажівку Тесла

tesla-semi-teaser

Нарешті перша повнопривідна вантажівка від компанії Tesla отримала офіційну дату релізу – 28 вересня поточного року. Всього за 4 місяці нам представлять першу електровантажівку Тесла.

Напередодні відкриття, генеральний директор Tesla Елон Маск вже випустив досить багато інформації про автомобіль, так як в минулому місяці був показаний перший тизер.

Багато експертів припустили, що повністю електрична вантажівка не зможе виконувати свої функції із великими навантаженнями проходячи великі відстані. Проте Елон Маск стверджує, що його вантажний електромобіль Tesla Semi володіє максимальною «далекобійністю».

«Це надпотужна, далекобійна напіввантажівка, здатна перевозини високі вагові навантаження та проходити великі відстані. Вона спеціально створена для того, аби витримувати великі навантаження. Можливо, це саме те, що люди вважають неможливим для електромобілів. Люди думають, що такій вантажівці має не вистачати дальності ходу чи потужності. Але ми із командою Tesla хочемо показати, що це не так. Хочемо показати, що електровантажівка зможе обійти на крутному моменті будь яку дизельну вантажівку. Тож якщо ви захочете зіграти в перетягування канату із Tesla Semi та дизельною вантажівкою такого ж типу, запевняю, Tesla тягнутиме дизельну напіввантажівку хоч вверх на гору».

Швидше за все, нас чекає вантажівка класу 8, вагою приблизно 15 000 кг. Перевозити вантажівки цього класу можуть до 36 тон.

Електровантажівка мже мати ті ж батарейні комплекти, що й Tesla Model 3. Це говорить про те, що Тесла планують серійне виробництво якнайшвидше і не витрачають час на створення нових, ексклюзивних акумуляторів. Tesla Semi, радше, буде використовувати цілий комплекс електродвигунів Model 3.

Також Елон Маск заявив, що в його розпорядженні вже є тестова модель, котра навіть пройшла невеликий тест драйв. За словами Маска, вантажівка Tesla Semi «почуває себе» на дорозі наче вона спортивний електромобіль.

«Я маю на увазі, що дуже дивно тестувати таку вантажівку. Я сидів за кермом першого прототипу Tesla Semi, я відчув якою спритною може бути така гігантська вантажівка».

Очікується, що вантажний електромобіль буде мати й деякі автономні можливості, от тільки не повідомляється, якого рівня буде ця автономія. Можливо це стосується лише парковок, а можливо Tesla Semi зможе їхати автономно якусь частину шляху американськими шосе.

Як і раніше, залишається багато невідомих фактів про вантажний електромобіль Tesla Semi, такі як дальність ходу, енергоємність, вартість, інфраструктуру зарядки, але ми спробували проаналізувати та навести все, що на сьогодні може бути відомим про електровантажівку Тесла.

Схожі записи