Tesla розробить компактний електричний хетчбек

До 2023 р. у американської компанії може з’явиться нова модель, яка складе конкуренцію Nissan Leaf, BMW i3 і Volkswagen ID.

kompaktini_hetchbek

Компанія Tesla Motors до 2023 р може розробити компактний електричний хетчбек. Про це на зборах акціонерів американського автовиробника розповів його глава Ілон Маск.

. . . . . .

Глава «Тесли» відмовився поділитися подробицями про майбутній проект. При цьому передбачається, що в компанії не мають наміру створювати автомобіль В-сегмента, який би склав конкуренцію, наприклад, Fiat 500e, Mini Electric, Renault Zoe і Honda Urban EV.

Напевно, мова йде про більш габаритний електромобіль, найближчими суперниками якого стануть Nissan Leaf, BMW i3, а також майбутній електричний хетчбек Volkswagen з нового сімейства ID.

Читайте також: Найочікуваніші електричні кросовери і позашляховики

На зборах акціонерів «Тесли» також було показано нове зображення компактного кросовера Model Y, прем’єра якого повинна відбутися в 2018 р, а серійний випуск запланований на 2020 рік.

. .

В основу Model Y ляже шасі електрокара Model 3, що суттєво прискорить процес створення SUV. При цьому деякі технічні й стилістичні рішення будуть запозичені у старшої моделі Model X. Наприклад, компактний кросовер отримає фірмові задні двері, які в компанії називають «крилами сокола».

Схожі записи